14 Σεπτεμβρίου 2010

Motorama - Alps

Πολύ θα ήθελα να το είχα βρει μόνος μου αυτό το δισκάκι για να το παίξω πολύ ψαγμένο τυπάκι, μουσικός προφήτης και τα σχετικά. Η αλήθεια είναι ότι το βρήκα από ένα ποστ του The Escapist, και με την περιγραφή του (εδώ) με έψησε άγρια να το κατεβάσω και να το λιώσω.

Post-punk/new wave από την Ρωσία φαντάζει σαν το συντομότερο ανέκδοτο. Κι όμως δεν κάνω πλάκα. Είναι ο δίσκος που ένοιωθα ότι μου έλειπε από μια γεμάτη μουσική χρονιά σαν το 2010.

Σοβαρά τώρα, οι τύποι είναι από την Ρωσία και με το που ακούς το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ τους, το 'Northern Seaside', πρώτα σε πιάνει η αλά Johnny Marr κιθάρα. Μετά μπαίνουν τα φωνητικά που θυμίζουν κάτι μεταξύ Matt Berninger των National και Ian McCulloch των Echo & The Bunnymen και λες όπα κάτι έχουμε εδώ. Από το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη το περιμέναμε και μας ήρθε από την Ρωσία (με αγάπη)!

Το 'Alps' είναι ένα πολύ δεμένο album, με εμφανείς επιρροές από Smiths, Jesus and The Mary Chain, και χαλαρά Joy Division. Η φωνή του τύπου με άρπαξε με τη μια. Σκοτεινή και βαριά χωρίς να γίνεται όμως καταθλιπτική, που σε συνδυασμό με την κιθάρα στήνουν κάτι απίστευτες μελωδίες που σε συνεπαίρνουν ενώ τα πλήκτρα στο background δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω στην ατμόσφαιρα.

Οι Motorama είναι η μπάντα που θέλεις να ακούσεις μια βροχερή φθινοπωριάτικη μέρα περπατώντας μέσα στη γκρίζα πόλη. Έχουν το ιδανικό μείγμα μεταξύ bitter and sweet, άκρως ταξιδευτικοί και μελωδικοί.
Όταν άκουγα το Alps μου φάνηκε ότι ακροβατούν μεταξύ αισιοδοξίας και μελαγχολίας χωρίς έτσι να πετυχαίνουν την κάθαρση που συνήθως περιμένεις από τέτοιους δίσκους. Και πίστεψε με αυτό δεν είναι καθόλου κακό.


Οι τύποι είναι τόσο large που δίνουν το LP δωρεάν μέσα από το site τους.

7 σχόλια:

  1. Εγώ πάλι το ανακάλυψα εδώ..http://justnameitlaika.wordpress.com/2010/09/04/motorama/....γενικά αυτό είναι το ωραίο στα μουσικά blog..ανακαλύπτει κάποιος κάτι τόσο καλό και που αξίζει,αλλά παράλληλα άγνωστο και έτσι διαδίδεται άμεσα! Με έψησε αυτό που λες για την βροχερή, φθινοπωριάτικη μέρα μέσα στην γκρίζα πόλη εφόσον αυτές οι μέρες πλησιάζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. opa re file poion matt berninger thymizei, prosexe ti les na poume...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι όμως ειδικά στο Northern Seaside θυμίζει πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε έχω φάει μεγάλο κόλλημα με αυτό τον δίσκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό με το κούρδισμα εγώ δεν το κατάλαβα, αλλά δεν είμαι και μουσικός για να έχω τέτοιες γνώσεις..

    έτσι για να παρηγορούμαστε που τουλ. δεν το μάθαμε του χρόνου (ως συνήθως για μένα :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή