12 Σεπτεμβρίου 2010

Wavves - King of the Beach

Προχθές έκανα το comeback μου στην αθηναική άσφαλτο. Μετά από δυο μήνες αποχής από την γυμναστική, και εντατικού καπνίσματος για να μην νοιώθουν κόμπλεξ οι υπόλοιποι ποδηλάτες και ενίοτε οι οδηγοί αυτοκινήτων, όταν τους αφήνω πίσω και το μόνο που προλαβαίνουν να δουν είναι μια θολή φιγούρα σε ένα άσπρο κουρσάκι.

Άυπνος, νηστικός, αγύμναστος κατέβηκα καταμεσήμερο στη σχολή να δώσω μάθημα, στο δρόμο έπρεπε να διασχίσω κάθετα κάτι ράγες τραίνου που είχαν λακούβες γύρω τους. Βλέπω έναν ξένο με το ποδήλατο στα χέρια και σκέφτομαι πφφφ! τι φλώρος φοβάται να περάσει τις ράγες; τώρα θα του.... μπαμ πάρτον κάτω τον δικό σου! Ο ξένος μου έριξε ένα βλέμμα τύπου 'hate to say i told you so', όσο προσπαθούσα να σηκώσω την χαμένη περηφάνια μου.

Στο δρόμο για να πάω στη σχολή και στην επιστροφή άκουγα το King of the Beach των Wavves. Πολύ πορωτικό και ότι πρέπει για τέτοιες καταστάσεις. Ειδικά στην κατηφόρα να τα δίνω όλα (λέμε τώρα) ενώ ακούω το 'Idiot' και εγώ να ουρλιάζω τους στίχους του. Κάψιμο.

Το δισκάκι είναι τρομερό, είναι μια μίξη noise pop, punk-pop και lo-fi με surf ενώ σε κάποια κομμάτια ('Convertible Balloon', 'Baseball Cards' και 'Linus Spacehead') το πάει κάπως προς Animal Collective χωρίς να είναι απαραίτητα κακό μιας και του πάει.
Εκεί που κόλλησα με το album είναι με τους στίχους του τυπά. Αυτοκαταστροφικός όσο δεν πάει, ψυχάκι και ο αυτοσαρκασμός σε όλο του το μεγαλείο. Είναι από τους τύπους που μόνο από τα τραγούδια τους θα ήθελες να πιείτε καμιά μπύρα ενώ κράζετε όλους τους γύρω.

Πρέπει να ακούσω και τα προηγούμενα του standard.



4 σχόλια:

  1. δισκάρα.και το περσίνο εμένα μ'αρεσει εξίσου.αλλά άλλη φάση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το περσινό είναι και αυτό στην to listen list, η οποία έχει αρχίσει και γίνεται τεράστια :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρελή ενέργεια ο δίσκος! Τον τσέκαρα μετά το ποστ σου.
    Όσο για τους Motorama, εγώ τους είχα μάθει ένα χρόνο πριν από το μπλογκ του Ζευγολάτορα. Αναζήτησε και τα προηγούμενα 2 ep τους, αξίζουν! Τότε τα διέθεταν δωρεάν, φαντάζομαι πως και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι που σου άρεσε! :)
    Δεν έχει τα παλιά ep στο site τους.. Μπορείς να μου τα στείλεις κάπως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή