18 Νοεμβρίου 2010

Ποικίλο Όρος

Είχα καιρό να κάνω ποδήλατο και είπα να μπω στα βαθιά.
Βολτίτσα λοιπόν με mtb στο Ποικίλο Όρος. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής βλέπεις την Αθήνα από ψηλά (όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει η γη με ζωγραφιά κλπ) και βλέπεις στην ουσία όλα τα προάστια της πόλης που αγαπάμε να μισούμε σε μια βόλτα που διαρκεί με σχετικά χαλαρούς ρυθμούς μια ώρα και κάτι. Πριν γυρίσεις αξίζει να αράξεις καμιά ώρα τουλάχιστον (ειδικά άμα έχει βραδιάσει) και να δεις την πόλη να φοράει τα φωτεινά της χρώματα, την φύση να ηρεμεί ακόμα πιο πολύ και να εσύ να αδειάσεις το μυαλό σου από χαζές και ανούσιες σκέψεις που κουβαλάς τόσο καιρό.






Δυστυχώς δεν είχα καλή κάμερα μαζί μου και έτσι αρκέστηκα σε κάποιες πρόχειρες φώτο από το κινητό. Οι πιο εντυπωσιακές βέβαια θα ήταν οι βραδυνές άμα είχα μια ψηφιακή της προκοπής με όλο το λεκανοπέδιο στα πόδια σου.





Πραγματικά με κάτι τέτοια σκηνικά ηρεμείς. Δεν υπάρχει κανένας θόρυβος να σε ενοχλεί, μόνο οι ήχοι της φύσης, κάποιο πουλί που θα πετάξει από πάνω σου, ο ήχος τον φύλλων κόντρα στον αέρα, και το ποδήλατο σου κόντρα στους βράχους και τα χώματα. Το Ποικίλο Όρος μου φαίνεται ότι θα το λατρέψω, έχει απίστευτα μονοπάτια με μερικά να έχουν πλάτος λίγο παραπάνω από την ρόδα σου, ορατότητα μηδέν και σκέφτεσαι wow, αυτά είναι!


 Αν και ορκισμένος κουρσάς και urban cyclist, πρέπει να πω ότι αυτό που ένοιωσα πάνω στο βουνό δεν το έχω ξανανοιώσει στην πόλη. Καλές οι ατέλειωτες βόλτες που στην κυριολεξία ούτε με το αμάξι δεν τις κάνεις, καλές οι «καγκουριές» και οι μαγκιές στο παρκέ της ασφάλτου, αλλά το βουνό είναι άλλη φάση.





Anyway έκανα σήμερα το δρομολόγιο για τη σχολή με το ποδήλατο μετά από πολύ καιρό και αναρωτιόμουν τι στο π**τσο έκανα τόσο καιρό και κατέβαινα με το αμάξι κέντρο μέρα μεσημέρι? Δεν ξέρω άμα ήταν που είχα καιρό να ανέβω στην σέλα, αλλά ένοιωθα πολύ γαμάτα, με τη μουσικούλα μου να κάνω τα δικά μου. Τεσπα πάω να ετοιμάσω τα πράγματα για το ταξίδι που λέγαμε. Αύριο (την παρασκευή) τα ηνία της εκπομπής θα τα κρατήσει ο γνωστός-άγνωστος we are the music makers, και από την άλλη παρασκευή πάλι μαζί!

5 σχόλια:

  1. καλημερα!! πολυ ωραιες φωτογραφιες!!
    πραγματι, το τοπιο μοιαζει μαγευτικο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ όμορφες photo του λεκανοπεδίου (που δεν το βλέπω και πολύ συχνά) και παρόλο την χαμηλής ανάλυσης φωτογραφική από κινητό που αναφέρεις έκανες ή/και έκανε καλή δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. thank you both! την επόμενη φορά που θα πάω θα πάρω φηφιακή να δείτε πόσο όμορφα είναι εκεί πάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πωωωωωωωωωωωωωω.... Με δυο πακέτα gauloises τη μέρα, μόλις μου υπέδειξες τι ΔΕ θα μπορούσα να καταφέρω με την καμία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μη νομίζεις και εγώ καπνιστής είμαι! όλα είναι δυνατά αρκεί να το πιστέψεις ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή