30 Νοεμβρίου 2010

Top of the Pops *31-20* για το 2010

Και μιας και ξεκινάει φέτος (για τέταρτη φορά) η blogovision, διαβάστε πιο πολλά στο blog του gone4sure προσπάθησα να κάνω μια λίστα με τα 30 albums που άκουσα και μου άρεσαν πιο πολύ για το 2010. Αρχικά πήγα για 20άδα μετά μου βγήκε 30αδα και παραλίγο να βγει 40-50άδα. Ω ναι, το 2010 ήταν μια πολύ καλή χρονιά! 
Aπό αύριο  σήμερα ξεκινάμε αντίστροφη μέτρηση από το #20 μέχρι το #1. Γουστάρω!

30. Band of Horses - Infinite Arms

Η μπάντα από Seattle με τα προσεγμένα και υπέροχα covers, μπορεί να μην μας πρόσφεραν φέτος ένα αριστούργημα όπως το Everything All the Time ή το Cease to Begin, αλλά
στο Ιnfinite Arms βρίσκει αρκετά αντάξια κομμάτια όπως το πιο ποπ κομμάτι τους Dilly, το επιβλητικό Factory και το Compliments.







29. Belle & Sebastian - Belle and Sebastian Write About Love

 Οι Belle & Sebastian ξέρουν να παραδίδουν άψογα indie pop κομμάτια no matter what. Αυτό κάνουν και στον όγδοο τους δίσκο, που ενώ μου άρεσε δεν με ενθουσίασε τόσο όσο παλιότερες δουλειές τους.








28. Broken Bells - Broken Bells

Οι Broken Bells είναι η συνεργασία του Dangermouse με τον frontman των Shins, James Mercer. Δεν ξέρω αν φταίει ότι μου έχει λείψει πολύ ένα καινούργιο άλμπουμ από τους Shins, αλλά μου κράτησε συντροφία πολλές ώρες. Κομμάτια που ξεχωρίζουν: October, The High Road, The Mall and Misery, Vaporise και Mongrel Heart μεταξύ άλλων.





 
27. Menomena - Mines

Οι Menomena φέρνουν έναν ακόμα πολύ καλό δίσκο, και οποιαδήποτε άλλη χρονιά θα είχαν καλύτερη θέση στις end-lists. Ο στίχος της χρονιάς τους ανήκει δικαιωματικά στο TAOS με το "I'm not the most cocksure guy
but I still sure fight the good hard fight
"







26. Caribou - Swim

Ένα από τα soundtracks μου για το καλοκαίρι. Το Odessa είναι το απόλυτο καλοκαιρινό 'χιτ' και δεν σηκώνω κουβέντα και με Sun, Jamelia you can't go wrong.
 








 25. The Drums - The Drums

Αν και με το ep τους 'Let's Go Surfing' μας πήραν τα μυαλά και έπεισαν την μισή Καρύτση να αρχίσει surf, στο ντεμπούτο τους βρισκόνται ένα βήμα παρακάτω. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βρείτε surfpop διαμαντακία, μιας και το καλοκαίρι συνεχίζεται!








24. Allo Darlin' - Allo Darlin'

Ένα από τους αγαπημένους μου indie-pop δίσκους για το 2010. Ευαίσθητα, ανάλαφρα κομμάτια για έρωτες και όλα τα συναφή. Nothing more and nothing less.








23. Ceremony - Rocket Fire

Ότι μας έδωσαν οι Aptbs πέρσι μας φέρνoυν οι Ceremony σε μικρότερο βαθμό όμως. Το κοπάνημα και η πόρωση μετά θορύβου είναι εγγυημένα.








22. Women - Public Stain

Ένα μείγμα με βάση τους Velvet Underground και επηροές από shoegaze και post-punk. Ακροβατούν ανάμεσα στον θόρυβο και την μελωδία. Απολαυστικός δίσκος!








 21. LCD Soundsystem - This Is Happening

Ο Μr. Murphy για άλλη μια φορά δεν απογοητεύει προσφέροντας δυνατά dance κομματιά σε συνδυασμό με δυνατές κιθάρες όπου χρειάζεται. Μόνο που το λείπει αυτό το little extra something που θα τον έκανε ενά κλασσικό δίσκο. (Άκου οπωσδήποτε το 'All I Want')



4 σχόλια:

  1. καλημερα!
    η μερα ξεκινησε με μουσικες ανακαλυψεις! πολυ ωραιοι οι broken bells!! ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλήμερα Δήμητρα, ναι έχουν ωραία κομμάτια και ταιριάζουν τώρα με τον ανοιξιάτικο καιρό που έχουμε (τουλ. στην Αθήνα)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλές κυκλοφορίες από Broken Bells, που και εγώ τους άκουσα αρκετά και από τον ηλεκτρονικό Caribou. Των Lcd Soundsystem εμένα πάλι δεν μ άρεσε, ειδικά όταν το συγκρίνω με το Sound of Silver...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα Sound of Silver δεν είναι, αλλά δεν παύει να έχει κομματάρες μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή