26 Αυγούστου 2010

My Wet Calvin - All Great Events

Γουστάρω τέτοιες μπάντες που μπορούν να μιλήσουν αγγλικά με άνεση χωρίς την κλασσική ελληνική βλαχοπροφορά στα τραγούδια τους, και μπορούν ταυτόχρονα να παίξουν μουσική που να ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Οι My Wet Calvin παίζουν ένα μείγμα indie pop με μπόλικο shoegaze και στριμωγμένα στοιχεία electro. Το δυνατό τους στοιχείο είναι όταν φτιάχνουν αυτό το wall-of-sound που σε πωρώνει ενώ αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να βγαίνει τόσο πολύς θόρυβος από δυο μόνο κιθάρες?
Σε κάποια σημεία ίσως μπουχτίζεις από τους πειρατισμούς τους, και σε κάποια άλλα μπορεί να σου φανούν λίγο μονότονοι αλλά overall είναι φανερό ότι πρόκειται για να έναν πολύ καλό δίσκο σε φάση που σκέφτεσαι ότι είναι too good to be greek.






4 σχόλια:

  1. Χμμ, δε συμφωνώ, αν το link γίνει expire, να αγοράσουν το cd ΚΑΙ λόγω της ιδιαιτερότητας και μοναδικότητας του κάθε εξωφύλλου.:))
    (Το "part two" σε παίρνει από το χέρι, σε πάει βόλτα στους δρόμους της χ *κατούπολης και με ευχάριστη έκπληξη διαπιστώνεις ότι δεν είναι βρόμικοι και πολύβουοι όπως τους ξέρεις, αλλά καθαροί, φωτεινοί, γεμάτοι από έργα τού Βασμουλάκη, ας πούμε. Δεν ξέρω, κάθε φορά που ακούω το συγκεκριμένο κομμάτι, τέτοιες εικόνες "σκάνε" στο μυαλό μου.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Spread the music and the love, το θέμα είναι το ακούσουν και άμα αρέσει τότε να τα σκάσουν.
    Μ' άρεσε πολύ που διάλεξαν να το βγάλουν και σε LP δείχνει ότι τα παιδιά αγαπάνε πολύ αυτό που κάνουν.
    Ρε συ το έχεις γράφε για κάνα δισκάκι, μ' άρεσε πολύ η περιγραφή σου για το 'Part two', και επίσης ποιος είναι ο Βασμουλάκης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την περίπτωση που δεν έχεις ήδη googlάρει το όνομα "Βασμουλάκης" (συγκεκριμένα, Αλέξανδρος Βασμουλάκης), ρίξε μια ματιά σε αυτά http://therumpus.net/2009/10/zak-smith-in-conversation-with-alexandros-vasmoulakis/ http://www.flickr.com/photos/server_pics/2966658815/in/photostream/
    Είχε ένα δικό του πολύ καλό online portfolio [http://www.zap51.com/pheyo/], το οποίο πλέον δε λειτουργεί κανονικά.
    Όσο για το άλλο, προκειμένου να γράφει κάποιος για δισκάκια, χρειάζεται να έχει ουσιαστική μουσική παιδεία κι εγώ, προφανέστατα, δεν έχω.
    Καλές μουσικές βόλτες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To πρώτο link δεν λειτουργεί! Είδα στο δεύτερο κάποιες φώτο ωραίες δουλειές.

    πάντως δεν συμφωνώ.. μερικές φορές είναι πιο χρήσιμο να ξέρεις να γράφεις και να περιγράφεις τι συναισθήματα σου προκάλεσε ένα δισκάκι παρά να έχεις τις τρελές μουσικές γνώσεις και εγώ θαυμάζω αυτούς που μπορούν και το κάνουν γιατί εμένα η γλώσσα μου πάντα δένεται στα απολύτως κοινότυπα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή