20 Δεκεμβρίου 2010

01. Arcade Fire - The Suburbs

Το Suburbs είναι το άλμπουμ του 2010, hands down.
Τους βγάζω το καπέλο, γιατί στην εποχή του internet και της ατέλειωτης καταιγίδας από πληροφορίες που δεχόμαστε, και ενώ όλα δείχνουν ότι επιστρέφουμε στην φάση των singles, κάνουν κάτι που θεωρείται αδιανόητο. Βγάζουν δίσκο διάρκειας 64 λεπτών που να ακούγεται με τον ίδιο ενθουσιασμό από την αρχή μέχρι το τέλος.

Πέρασαν την δύσκολη δοκιμασία του καθοριστικού 3ου δίσκου με χαρακτηριστική ευκολία και κατάφερουν να αγγίξουν ένα ευρύτερο κοινό χωρίς να συμβιβαστούν.
Φαίνεται άλλωστε αυτό στα live τους, όσο καλοί και επαγγελματίες μουσικοί είναι και ας αλλάζουν οργάνα μεταξύ τους όπως αλλάζουν πάσες οι παίκτες της Barcelona, έχουν τον ενθουσιασμό και την απλότητα ερασιτεχνικού συγκροτήματος που κάνει τα πρώτα του βήματα.


To Suburbs είναι ο δίσκος που περιγράφει ακριβώς τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια.
Όταν τα προάστια δεν ήταν ένα ατελείωτο parking και μπορούσες να παίξεις άνετα μπάλα, κρυφτό και κυνηγητό στην μέση του δρόμου χωρίς να φοβάσαι ότι θα σε πατήσει αμάξι.
Όταν ακόμα σαν πιτσιρικάδες ήμασταν οργανωμένοι σε γειτονιές και κάθε δρόμος είχε την παρέα του, και αισθανόμασταν σαν ομάδα. Τότε που ήμασταν παρέα είτε πρόκειται για μπάλα απέναντι στους μεγάλους, είτε για τσαμπουκά με την αντίπαλη οδό, είτε για βόλτες με τα bmx μέχρι τους διπλανούς δήμους. Και όταν νοιώσαμε κάτι περίεργο για το κοριτσάκι του διπλανού σπιτιού κάτι μέσα μας άλλαξε, αλλά τίποτα δεν κρατούσε μέχρι το επόμενο παιχνίδι.

Το Suburbs είναι όλα αυτά και ότι άλλο κρύβουν οι μνήμες μας από τα "μαγικά" εκείνα χρόνια. Είναι ένα concept album που καταγράφει με τον καλύτερο τρόπο αυτήν την περίεργη νοσταλγία για κάτι πιο αθώο, όταν η ζωή μας και η καθημερινότητα ήταν πιο απλή, οι μέρες μας ατελίωτες αλλά γεμάτες και όλα έβγαζαν νόημα.

6 σχόλια:

  1. Συμφωνώ με όλα όσα αναφέρεις και η δυναμη πιστευω του δίσκου είναι οτι έχει την ικανότητα να δημιουργεί αυτές τις νοσταλγικές εικόνες που και εσυ περιγραφεις..σπουδαία κυκλοφορία για άλλη μια φορά απτους Arcade Fire και ας μην αρεσει σε μερικους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν μου έλεγαν τα παιδιά μου πιο συγκρότημα να ακούσουν από ολα τα 00's θα έλεγα χωρίς αμφιβολία τους καναδούς.

    Άμα δεν βγουν πρώτοι και τους φάνε οι National θα είναι μεγάλη αδικία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Des toys National prwta live kai meta pes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τους έχω δει τους National το 2008. Και ναι είναι γαμηστεροί live, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι το High Violet είναι κατώτερο του Boxer και του Alligator.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Na sou sistisw ena site?Legete Pitchfork dn kserw an to exeis akousta -_-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτό είναι χιουμοράκι για να καταλάβω?
    με όσα συμφωνώ με το πριτσφορκ με άλλα τόσα διαφωνώ, οπότε ποιο είναι το point σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή