7 Δεκεμβρίου 2010

14. Harlem - Hippies

Μερικές φορές το μόνο που θέλεις να ακούσεις είναι απλό rock 'n' roll. Ούτε πολύπλοκες ενορχηστρώσεις, ούτε ψαγμένος στίχους που θα σε προβληματίσουν και ούτε "δύσκολα" concept albums. Στο Hippies θα βρεις ακριβώς αυτό, μιλάμε για ένα ειλικρινές, μη επιτηδευμένο garage rock δίσκο στα όρια του low-budget και ας τους έχει η Matador κάτω από τα φτερά της. Let's be honest here, το sophomore των Harlem δεν πρόκειται να σου αλλάξει τη ζωή και πιθανόν του χρόνου να μην τους θυμάσαι καν. Θα θυμάμαι όμως τα αμέτρητα βράδια στην αυλή μου να τους ακούω περιμένοντας κάτι να αλλάξει, και να εύχομαι όλα να είναι τόσο απλά όσο οι στίχοι τους και τα τραγούδια τους ενώ χαζοχαίρομαι μόνος μου.

13 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, ρε, Harlem!!!

    (Σε παραδέχτηκα πολύ γι' αυτό το entry και με αυτό θα συμψηφίσω κάτι Best Coast, Deerhunter, Walkmen κ.λπ., που πρόβλεπω ότι θα δω στη λίστα σου..:) Επιπλέον, ωραίο κείμενο! 'Εχει φάση να παρακολουθώ την ψηφοφορία.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χμ, ποιο άλμπουμ μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή;
    (για να το χοντρύνω: τι μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή;)

    Απλώς σκέφτομαι φωναχτά, μην ενοχλείστε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Bethany θα φάει άκυρο από μένα sorry, το καλοκαίρι πέρασε και το Crazy for You έχω να το ακούσω από τότε :P αν και έβγαλε ένα πολύ ωραίο κομμάτι με τους The Go! Team μόλις! Ναι και εμένα μ'αρέσει πολύ! Άσε που έχω κατεβάσει albums για να ψάξω για το επόμενο 3μήνο!

    Όσο ναναι κάποια albums σου έχουν αλλάξει τη ζωή, ή τον τρόπο που βλέπεις κάποια πράγματα, ή τουλάχιστον σου έχουν την ζωή καλύτερη (ή πολύ καλύτερη). Debaser ε? nice!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σπουδαίο Harlem! Τους θυμάμαι τέρμα λιώμα στο primavera να μπορούν ίσα ίσα να παίξουν για κανένα μισάωρο όπως να'ναι...rocknroll λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα βιβλίο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή, ενδεχομένως και μια ταινία (αν και αμφιβάλλω, όπως και οι ίδιοι οι δημιουργοί άλλωστε). Αλλά ένα άλμπουμ; Δεν ξέρω. Την καθημερινότητά μου, πάντως, σίγουρα την αλλάζουν οι μουσικές, αλλιώς θα έπαιρνα ψυχοφάρμακα.

    Debaser; Όχι, Μπουνιουέλ :))
    Αχ αυτό το χάσμα γενεών... (no offense)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. έλα ρε πήγες πέρσι primavera? πω σε ζηλεύω! αλλά φέτος θα πάρω εκδίκηση χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. λίγο είναι το ότι αλλάζει την καθημερινότητα σου; πόσες φορές σε πιάνουν οι απαλεψιές και το μόνο που θες να κάνεις είναι να ακούσεις κάποιο αγαπημένο τραγούδι ή δίσκο για να νοιώσεις καλύτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. na pas na pas teleia einai! fetos national, pulp, belle@sebastian ktl..gia mena xlwmo pali to vlepw na phgainw...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. λίγο είναι το ότι αλλάζει την καθημερινότητα σου;
    Καθόλου λίγο δεν είναι, μα καθόλου. Έχει όμως τεράστια διαφορά από το να σου αλλάξει τη ζωή, αυτό ήθελα μόνο να επισημάνω.

    Ήμουν κι εγώ στο κότερο του Primavera πέρυσι, δεν διασταυρώθηκα με τους Harlem όμως (δεν τους ήξερα καν). Για το 2011 έβγαλα εισιτήριο με το που βγήκαν online, για να επωφεληθώ της ειδικής τιμής για τα χίλια πρώτα (99 ευρώ για 5 μέρες, εξωφρενικό value for money!). Καλά να είμαστε ως τότε, πολύ ευχαρίστως να οργανώσουμε ομαδική εξόρμηση/συνάντηση στα καταλανικά εδάφη. :)

    Και για να επιστρέψω στο θέμα, πολύ συμπαθητικοί και φρέσκοι οι Harlem εκ πρώτης ακοής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ήθελα και πέρσι να πάω με τις ονοματάρες που είχε εχώ ακούσει ότι έχει τρελή ατμόσφαιρα!

    εγώ τώρα αυτές τις μέρες θέλω να κλείσω, έχει πάει 145€ αλλά χαλάλι ήδη έχει τρελό line-up και κοίταγα για πτήσεις εκείνες τις μέρες ήδη είναι full, φαντάσου τι έχει να γίνει, σαν εκδρομή σχολείου θα είμαστε :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. (σόρι που απαντώ καθυστερημένα)
    Ό,τι έχεις ακούσει για το Primavera είναι αλήθεια, είναι τρομερό φεστιβάλ: ποσότητα και ποιότητα ονομάτων, εγκαταστάσεις, οργάνωση, κοινό, τιμή, όλα είναι σούπερ. Αν δεν έκλεισες ακόμα, μην το σκέφτεσαι καθόλου (εγώ ήμουν λίγο μουρόχαβλος στην ηλικία σου, γι' αυτό προσπαθώ να βγάλω τώρα το άχτι μου). Αν θες πληροφορίες ή τιπς, στη διάθεσή σου, αν και φαντάζομαι ότι αρκετοί γνωστοί σου θα είναι πριμαβερίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δεν το σκέφτομαι καθόλου εννοείται αυτό, ειδικά τώρα που ανακοινώθηκαν και Walkmen? θέμα ημερών είναι να κλείσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή