4 Δεκεμβρίου 2010

17. Vampire Weekend - Contra

Το αν είναι πλουσιόπαιδα και φλώροι οι Vampire Weekend, καθόλου δεν με ενδιαφέρει. Καταφέρνουν να μου δώσουν ξένοιαστα και ανεβαστικά τραγούδια χωρίς να το κουράζουν. Το Contra μπορεί να μην έχει το A-punk και το Oxford Comma του ντεμπούτου τους, έχει όμως το Giving Up The Gun και το Cousins. Παίζοντας ανάμεσα στον ήχο των Τalking Heads και των πολυ-αγαπημένων μου Walkmen με πιο ανάλαφρη διάθεση, είναι ο δίσκος που θες να ακούς στην μετάβαση μεταξύ άνοιξης και καλοκαιριού. Ηλιόλουστες indie μελωδίες με afro beat επιρροές. Άκου επίσης τα White Sky, το post-breakup κομμάτι Taxi Cab και τις middle/upper class αναζητήσεις στο Run.

3 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω ρε συ..συμφωνώ μαζί σου και εμένα δεν με νοιάζει αν είναι φλώροι ή όχι, αλλά άκουσα τον δίσκο όταν βγήκε, μου άρεσε αρκετά και μου φτιαχνε την διάθεση αλλά τον ξέχασα πολύ γρήγορα...Μετά μου τον ξαναθύμισε η κόντρα που ξέσπασε με την γκόμενα στο εξώφυλλο και τα πνευματικά δικαιώματα...κάτι ανάλογο έγινε για μένα με τους Thermals και το Personal Life, όπως και με των Gorillaz το Plastic Beach

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω παντως οπως και να χει προτιμω το πρωτο τους!! ΟΛΑ τα κομματια τε-λει-α!!
    καλησπεραα!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τους Thermals στην 3η φορά τους ξέχασα αν εξαιρέσεις το I'm Gonna Change Your Life, τους Gorillaz ακόμα τους ακούω ;) πολύ μπροστά το Plastic Beach!

    @dimitra καλά ναι και μένα το πρώτο τους μ'αρέσει πιο πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή