3 Δεκεμβρίου 2010

18, Crocodiles - Sleep Forever

Άμα η χρονιά δεν ήταν full στο noise, lo-fi και shoegaze σίγουρα οι Crocodiles θα ήταν ψηλότερα στη λίστα. Βρωμιά στις κιθάρες,  πολύ distortion στα φωνητικά και ξεκάθαρες επιρροές από Jesus and The Mary Chain και My Bloody Valentine (άκου το Girl In Black και θα καταλάβεις)  είναι μερικούς από τους λόγους που αυτό το δισκάκι έλιωσε στα ηχεία μου το 2010. Τσέκαρε τα Mirrors, Stoned to Death και Sleep Forever. 




11 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίος δίσκος και μάλλον αρκετά παραγνωρισμένος από τους εκπροσώπους τής ελληνικής μουσικής μπλογκόσφαιρας. Ή κάνω λάθος ως προς το δεύτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γενικά έχει πάρει καλές κριτικές, όχι τρελές αλλά η αλήθεια είναι ότι τους έχει πάρει το μάτι μου σε πολλά blogs οπότε παίζει να έχεις και δίκιο! Είναι αυτά τα περίεργα του ελληνικού κοινού νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χμμ, άμα τους έχει πάρει το μάτι σου σε πολλά blogs, είμαι τέρμα λάθος σε αυτό που έγραψα. Είναι που, πλέον, διαβαζω λίγα μουσικά μπλογκς. Αν δεν έχεις τσεκάρει το προηγούμενό τους (summer of hate), αξίζει να το κάνεις.
    Ελπίζω να δω Zola στη δεκάδα σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτό συζήταγα σήμερα, ότι άμα είχα ακούσει λίγο περισσότερο zola θα ήταν στανταρ στα τοπ. θα το τσεκάρω το summer of hate! εσύ μαντάμ γιατί δεν συμμετείχες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με πέθανες στο γέλιο και με την ερώτηση και με την προσφώνηση "μαντάμ". Από πού κι ώς πού να συμμετάσχω εγώ;!;!
    Δεν έχεις ακούσει Zola αρκετά;!;! Μεμπτό, μπεμπτότατο! (Σε πειράζω.) Πάντως, σε μια δική μου υποθετική λίστα η Zola θα ήταν στην πεντάδα.

    Θυμάμαι ότι τους Crocodiles τους έμαθα με το Summer of Hate το Φεβρουάριο, όταν ένας "φίλος" στο MySpace μού τους έκανε πάσα. Έχουν σημειώσει πρόοδο στο Sleep Forever.

    Καλή συνέχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχει πλάκα η όλη φάση! Όπως το βλέπω ψηφίζεις με βάση τι άκουσες πιο πολύ όλη τη χρονιά και όχι τι θεωρείται 'must' ή σημαντικό, οπότε γιατί όχι?

    Για την Zola φοβάμαι ότι άμα το ακούσω λίγο ακόμα θα το βάλω σπόντα στη θέση κάποιου άλλου... μμμμ λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί όχι! :Ρ
    Χμμμ, εξαρτάται ποιον θα εκτοπίσει από τη λίστα.. Προφανώς αστειεύομαι. Παραξενεύτηκα λιγάκι με την απάντηση που μου έδωσες για τη Zola, επειδή είναι κατεξοχήν της γενιάς σου. Προσωπικά, έχω πάθει ζημιά μαζί της από πέρυσι.
    Εγώ λέω να φτιάξεις ανεπηρέαστος τη λίστα με τους δίσκους που αγάπησες μέσα στο '10, αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πρόβλημα μου με την κοπελιά ξέρεις ποιο είναι? Ενώ ανατριχιάζω και τρελαίνομαι με την φωνή της, η μουσική από πίσω δεν μου λέει κάτι. Μάλλον και γι'αυτό δεν κάθησα να την ακούσω παραπάνω. Καλά με το 17 εσύ πιστεύω θα διαφωνείς τελείως, θα σου φανεί πολύ φλωριά :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είναι η φλωριά, ακούω και φλώρικα, είναι ειδικά για το συγκεκριμένο των B.W. το "πέρασε και δεν ακούμπησε", το ανέμπνευστο. Είπα την ταπεινή μου γνώμη, επειδή επροκλήθην και μόνο. Και από ό,τι κατάλαβα η λίστα έχει και Walkmen..
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. προφανώς, ήθελα να γράψω "V".W. αντί "B".W, είναι που το "V" γειτονεύει με το "B" και δεν κάνω ποτέ "προεπισκόπηση". :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βαρετό δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να σου φανεί, άλλο να μην σ'αρεσει ο ήχος τους τότε οκ.
    Καλά Walkmen είναι μεγάλη αγάπη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή