23 Δεκεμβρίου 2010

Δύο ep

 Οι Girls δηλαδή ο Christopher Owens και Chet "JR" που πέρσι μας πρόσφεραν το πιο hyped άλμπουμ της χρονιάς, το Album, πριν βγάλουν το δεύτερο δίσκο τους επιστρέφουν με ένα καταπληκτικό ep. Το Broken Dreams Club, που είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι από τον τίτλο του, μελό ιστορίες για χαμένα όνειρα και γκόμενες που σε φτύνουν. Ω ναι ο Owens πρέπει να έχει πολύ πίκρα στη ζωή του και πολλά Χ.
Το Thee Oh So Protective για κάποιον λόγο μου θύμισε τον Ελβις, ναι το ξέρω άκυρη αναφορά αλλά αυτό μου έβγαλε, ενώ το Heartbreaker είναι ίσως το καλύτερο post-breakup song που γράφτηκε τα τελευταία χρόνια. Το ΒDC δεν έχει χαρούμενα hipster τραγούδια τύπου Lust for Life και φάσης κάνω τρέλες και πίνω γιατί είμαι νέος και μπορώ. Το Broken Dreams Club είναι το hangover από τις μπύρες τις χθεσινής βραδιάς και όλες οι σκέψεις απογοήτευσης και ανασφάλειας που πάνε πακέτο με τον μεσημεριανό πονοκέφαλο.






Και μετά έχουμε την έκπληξη της χρονιάς που φεύγει, τους Keep Shelly in Athens, που από το πουθενά έβαλαν την Ελλάδα στον indie μουσικό χάρτη. Έχοντας δημιουργήσει ένα μυστήριο γύρω από το όνομα τους, και όλα τα μουσικά blogs να παραληρούν με κάθε καινούργιο κομμάτι τους. Κυκλοφορούν το In Love With Dusk και επιβεβαιώνουν ότι τα παιδιά όντως το έχουν. Είχαμε πάρει ήδη μια ιδέα με το Fokionos Negri Street και το Cremonia Memories, ενώ είναι ότι πιο φρέσκο έχει βγει από την χώρα μας. Το εναρκτήριο κομμάτι Running Out of You θα έπρεπε να φιγουράρει σε κάθε αξιοπρεπή λίστα με τα καλύτερα κομμάτια της χρονιάς, ένα 4λέπτο έπος (ειδικά από την μέση και μετά που μπαίνουν τα synthία, σε αφήνει μαλάκα) με τα αιθέρια και επιβλητικά φωνητικά της Sarah P να δίνουν ρέστα.

3 σχόλια:

  1. Ειλικρινά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και για τα δύο ep! Το πρώτο από τους Girls, αν και λείπουν τα ξεσπάσματα του πρώτου τους δίσκου, είναι απλά μαγεία και σαφώς μια πιο ώριμη μουσική προσέεγιση απο την πλευρά τους τόσο στον ήχο όσο στην παραγωγή. Και για τους δεύτερους τους άκουσα μόλις χθες και συνεχίζω να τους ακούω και σημερα...Είναι και εγχώριοι και εκτιμώ τετοιες προσπάθειες. Και γενικά στα φετινά ep's που μου αρεσαν θα πρόσθετα και το GUARDS ep από τους Guards..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως οι guards (που στο μυαλό μου πανε παρέα με τους cults) είναι σίγουρα στην to watch list για το 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή